Gedenken

Gedenkmonument voor thuis

Ter nagedachtenis aan een dierbare kun je een tekening, tekst en/of foto vastleggen op een leisteen. Op deze manier heb je een mooie en tastbare herinnering. Bij een Sterrenbaby is er niet altijd een foto van je baby. Het is ook mogelijk om dan bijvoorbeeld een echo te verwerken in een leisteen. 
 

Huisdieren

Als een huisdier overlijdt geeft dit een groot gemis en een stilte in huis. De leisteen is een bijzondere manier om de foto van de hond, kat, vogel enzovoort vast te leggen. Het is mogelijk om het as, in een klein glazen flesje, toe te voegen aan de leisteen.
   

Tijdelijk grafmonument

Na een begrafenis kan het enkele maanden duren voordat er een definitief grafmonument geplaatst wordt. Een graf zonder aanduiding of alleen met een bordje is voor veel nabestaanden kil en onpersoonlijk. Een graf wordt in de eerste periode vaker bezocht en dan is het fijner als deze plek een persoonlijk gedenkmonument heeft. Door een gedenkleisteen te laten maken, afgestemd op de wensen van de overledene, heeft het graf een persoonlijke aanblik. 

Kindergrafmonumenten mogen een wat speelsere uitstraling hebben. Samen met je wensen ga ik ervoor zorgen dat het een bijzondere gedenkleisteen gaat worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een eigen handschrift, handafdruk, kindertekening, vlinders of een persoonlijke foto op de leisteen te bedrukken. Ook kun je door middel van de leisteen een mooie foto bij het graf neerzetten. 

De leistenen die gebruikt gaan worden als tijdelijke gedenkmonument zijn bewerkt met een UV bescherming. Hierdoor wordt de leisteen weerbestendig gemaakt.